1 – Mühendislik Hizmetleri & Proje

Tesislere enerji sağlanması amacıyla yapılan keşif, projelendirme, kabul işlemlerini, firmamızın kazanmış olduğu tecrübe neticesinde titiz bir çalışmayla hizmet vermektedir.

  • Orta Gerilim Şalt Tesisleri & Trafo Merkezleri
  • Enerji Nakil Hattı Projeleri
  • Orta Gerilim Trafo Tesisi ve ENH Projeleri
  • Kuvvetli Akım Projeleri
  • Zayıf Akım Projeleri
  • Kompanzasyon Projeleri
  • Paratoner Projeleri
  • Topraklama Projeleri
  • Özel Uygulama Projeleri
  • Enerji Talebi Projesi

 

2 – Elektrik Taahhüt

Uzman kadromuz ve teknoloji partnerlerimizle; Keşiflendirme, teklif, saha imalatı, montaj, test ve devreye alma hizmetlerimizle çözümler üretmekteyiz.

A – Dağıtım ve Kuvvet Panoları

Üretilen enerjinin tüketim bölgelerine kolay bir şekilde ulaştırılması ve diğer elektrikle çalışan alıcıların çalışmalarını kesintiye uğratmadan kullanımının sağlanması için gerekli malzemelerin toplandığı tablolara dağıtım panosu denir.

 

B – Kuvvet panoları

Kuvvet panoları motor devrelerine enerji vermek için kullanılır. Konutlarda, atölyelerde, fabrikalarda, mağazalarda tüm alıcılara dengeli dağıtılması için kullanılır.

 

C – Orta Gerilim Dağıtım Sistemleri

Orta gerilim şebekeleri, yüksek ve çok yüksek gerilim şebekeleri ile alçak gerilim şebekelerini birbirine bağlamak için kullanılmaktadır. Yüksek gerilim enerjilerin direkt olarak iletim şebekelerine aktarılması yani direkt olarak abonelere verilmesi hem izolasyona hem de güvenlik açısından uygun değildir. Bu nedenle yüksek gerilim şebekeleri üzerinde yapılan işlemler ile uygun değerlere indirgenir ve orta gerilim şebekelerine bağlanır. Orta gerilim şebekeleri genel olarak küçük şehirler ve sanayi bölgelerine elektrik enerjisi taşıma işleminde kullanılır. Orta gerilim hatlar, şehir girişlerinde yer alan dağıtım trafolarına bağlanır ve buradan da abonelere verilir.

 

D – Otomatik Kontrol ve Kumanda Sistemleri

Ait olduğu sistemin çıkışını insan müdahalesine gerek kalmaksızın istenen değerlerde tutmayı amaçlayan sistemdir. Girişindeki kumanda yada kontrol işareti çıkıştan (kontrol edilen büyüklükten) bağımsız olan kontrol sistemidir.

 

E – Kablo Kanalları ve BUS-BAR Sistemleri

Kablo kanalı sistemleri, yapıların enerji dağıtım ve haberleşme için kullanılan tesisatlarında, izole elektrik kablolarının güvenli bir şekilde taşınması, sabitlenmesi ve desteklenmesini sağlayan birbiriyle uyumlu birimlerden oluşan sistemlerdir.

  • Pvc Kablo Kanalı
  • Tava Kablo Kanalı
  • Döşeme Kanalı ve Parapet Kanalı
  • Bus-bar Kanal Sistemleri

 

 

3 – Aydınlatma Sistemleri

Işığın nesnelere veya bunların çevrelerine görülebilecekleri şekilde uygulanmasına Aydınlatma denir. Aydınlatmada temel amaç iyi görme koşullarının sağlanmasıdır.

Bilgisayar ortamında hazırlanan aydınlatma hesaplarıyla en ideal aydınlatma sistemlerinin satışını ve uygulamalarını yapmaktayız.

A – İç Mekan & Dış Mekan Led Aydınlatma Sistemleri

Şerit LEDler; küçük yüzeye sahip, LED’lere (ve diğer bileşenlere) sahip ince iletken devre bantlarıdır. Küçük LED ampullerin esnek ve ince bir şerit üstüne dizilmesiyle oluşturulurlar. Şerit LED’ler esnek kullanım alanlarına sahiptir. Ulaşılması zor alanlara ışık tutabilir, bükülebilen nesnelere bağlanabilir, doğrusal olmayan şekillerin konturlarını takip edebilir ve hayal edebileceğiniz her renkte parlayabilir. Kendinden yapışkanlı olurlar ve metal, cam, ahşap gibi yüzeylere kolaylıkla yapıştırılabilirler. Kompakt boyutu, parlaklığı ve değişkenliği nedeniyle şerit ledlerle pek çok alanda tercih edilmektedir.

B – Gergi Tavan Aydınlatma Sistemleri

Gergi tavan sistemi, sıra dışı yapısı ile ısıtılarak istenilen forma girebilen, çeşitli renk ve dokularda özel alüminyum profillerine ısıtıp gerilerek uygulanması tekniğidir. Düz, dairesel ve diğer geometrik formlu tavanların yanı sıra tonoz ve kubbe gibi radyuslu uygulamalara imkân sağlar. Bu esneklik sayesinde her projede kendine has tavanlarda özgün tasarım imkânı sunar. Gergi Tavan Sistemi sadece tavanda değil, duvar ve dekoratif amaçlı olmak üzere yapılabilir ve her şekile girebilir.Sudan ve nemden etkilenmez , bakım ve boya gerektirmez , temizlenebilir , üzerine ankastre aydınlatma armatürleri konulabilir , arkadan aydınlatma yaparak soft ışık kaynağı olarak kullanılabilir , hafiftir yaklaşık 200gr/m² , yangında alev almaz , hijyeniktir , esnektir , estetiktir , ultraviyole ışınlardan etkilenmez(X ışınları) , kısa sürede ve kolaylıkla montaj yapılır , üzerine resim baskı yapılabilir , çatlama ayrılma gibi sorunlar çıkartmaz , gerektiğinde sökülüp tekrar monte edilebilir.

C – Dış Cephe Aydınlatma Sistemleri

Binalar artık şehirlerin olmazsa olmazı konumunda, kafamızı çevirdiğimiz her yerde binalar var. Beraber yaşadığımız, sık sık görmeye aşina olduğumuz bu yapıları mimari aydınlatmayla süslemek, gece karanlığında heyecan verici bir etki yaratacak, zihinlerde iyi bir yer edinecektir. Mimari aydınlatmanın bir yolu olan cephe aydınlatmaları, şehirlere etkileyici bir görünüm kazandırmaktadır.

D – Endüstriyel Aydınlatma Sistemleri

Endüstriyel tesislerde aydınlatma, gün boyu kullanılan hacimler olarak, hem üretimin doğru, hatasız olması, hem de çalışanların göz sağlığı, iş verimi, motivasyonunun sağlanması yönlerden önem taşır. Tekniğine ve hacmin işlevine uygun bir aydınlatma düzeni ile, hacmin kolayca algılanabilmesi ve rahat bir çalışma ortamı sağlanabilir. Böylece, kişilerin dikkatinin dağılmaması, daha etkin ve hızlı çalışarak iş veriminin artması, kişilerin isteyerek ve severek çalışabilmeleri ve iş güvenliğinin sağlanması gibi sonuçlar elde edilebilir. Ayrıca, görme eylemini uzun süre sürdürmekten kaynaklanabilecek, gözde yanma, ağrı, başağrısı vb. rahatsızlıkların önüne geçilebilir.

E – Fiber Optik Aydınlatma Sistemi

Fiberoptik aydınlatma geleneksel aydınlatma sisteminden çok farklıdır ve sayısız yere uygulanma özelliğine sahipdir. Bu sistemin en büyük farkı ışık kaynağının  uzakta konumlandırılmasıdır ve ışığın fiber optik kablolarla taşınır. Bu farlılıklarla fiberoptik bir çok avantajlar sağlaya biliyor. Fiberoptik aydınlatma sayesinde halojen ışık kaynaklarının yaptığı tüm ışık efektlerinin yerine kullanıla bilir. Ulaşılması zor olan noktalarda ,bakımının çok masraf istediği alanlarda tek çözüm olarak kullanılır.

Elektrik akımını taşımadığından dolayı, ısınma problemleriyle karşılaşılmadığı için nesnelere daha yakın kullanabilme özelliğine sahiptir. DMZ özelliği ile uzaktan kumanda ile ışığı yönlendirmek mümkündür.

 

4 – Zayıf Akım ve Güvenlik Sistemleri

Zayıf akım sistemleri, insanlara zarar verebilecek veya maddi hasara neden olabilecek elektrik akımı taşımayan elektrik tesisatıdır.  Düşük elektrik gerilimi ile çalışan ve insan yaşamı için tehlikeli olmayan zayıf akım sistemleri, konut binaları, ofisler, ticari ve endüstriyel tesislerin kilit sistemlerinden biridir.

Zayıf akım sistemleri, bir bina içinde neredeyse tüm bilgi ve kontrol akışlarını sağlar,  tüm iş akışları ve iş süreçleri için temel oluştururlar. Bilgisayar ağları, internet, ses iletişimi, bina kontrol, iş akışı otomasyon sistemleri, güvenlik ve video gözetim sisteminin işleyişini zayıf akım sistemler gerçekleştirir. Bugün havalandırma, ısıtma, sıhhi tesisat ve kanalizasyon sistemleri bile bu sistemlerin işlevselliğini kullanır.

 

A – Telefon Tesisatı

 

B – Acil Anons Seslendirme Sistemi

Seslendirme ve acil anons sistemleri, binalarda müzik yayını ve acil durumlarda insanların tahliyesi için kullanılırlar. Müzik yayınında amaç insanların bulunduğu hacimlerde hoş bir ambians sağlamak iken, acil anonsta amaç insanların güvenli bir şekilde ortamdan tahliye edilmesini sağlamaktır.

 

C – Yangın İhbar ve Alarm Sistemi

Yangın algılama ve alarm sistemleri bütün yapılarda, konut, bina, tesis ve işletmelerde çıkabilecek yangınları daha başladığı anda farketmek, binada bulunanlara durumu haber vermek, gerekli güvenlik birimlerine ve itfaiyeye yangını bildirmek için kurulan  can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik sistemlerdir. Bu sistemler yangını algılar, söndürme fonksiyonlarını devreye alır, binayı ve güvenlik birimlerini haberdar eder.

 

D – Kartlı Giriş Sistemi

Kartlı geçiş kontrol sistemleri; belirlenen bir alana, belirli yetkiler varilmiş kişilerin tanımlanan aralıklarda giriş çıkışını sağlayan sistemlerdir. Kartlı geçiş sistemlerinde kart okuyucular daha önceden tanımlanmış kartların okutulması sonucu kapı kilidine tetik vererek kapıyı açtırabilir, turnikeye kuru kontak vererek geçişi sağlar ve istenirse otopark bariyerlerini de kumanda edebilir.
Kartlı Geçiş Sistemleri ile,çalışanlarınızın giriş çıkış güvenliğinin sağlanmasında büyük rol oynar.Aynı zamanda personelin iş başı ve iş sonunda Kart okuyucu terminallere okutması sonucunda aylık genel puantajlarının hesaplanması sağlanabilmektedir. Kartlı sistemlerin bir başka kullanım alanı olan lavabo giriş ve çıkışları yine tripod turnikeler veya kapılara uygulanan kilit sistemleri ile yazılım üzerinden takibi yapılmaktadır.

 

E – Data Alt Yapı Sistemleri

Sistemlerin hızlı ve verimli çalışabilmesi için network kablolama yapısı büyük bir önem teşkil etmektedir. Data ve network altyapıları yeterli test ve plan yapılmadan oluşturulan kurulumlar, daha sonradan büyük problemler yaşayabilmektedir. Firmamız, data, yapısal kablolama ve sonlandırma sistemleri ve çözümleriyle firmalara uzun yıllar sorunsuz çalışacak sistemler sunmaktadır.

Kablolama kategorileri

Cat 5 kablolama – Kategori 5, 100Mbit/s Ethernet hızına kadar tüm yerel ağları destekleyen açık ve esnek bir alt yapı sağlar.

Cat 5e kablolama – Yerel ağlar (LAN) için 1000Mbit/s hızına kadar destek (Gigabit Ethernet) verir.

Cat 6 kablolama – Daha yüksek performanslı (250 Mhz) kablolama sistemleri sağlar. Şu anda 1 Gigabit´e kadar desteklemesine rağmen, gelecekte daha yüksek hızları destekleme potansiyeli vardır.

Cat 7 kablolama – Tamamen ´shielded´ yapıdadır ve 600MHz´i destekler. Cat 5/6´ya göre iki katından daha fazla bant genişliği sağlar, ancak çok daha pahalı  ve hacimlidir.

Fiber Optik – Gigabit Ethernet ve 10 Gigabit Ethernet Backbone teknolojileri dâhil, yüksek hızlı fiber transmisyon sistemleri için uygundur. OM1, OM2, OM3 ve OS1 gibi ikinci jenerasyon fiberler kullanılır.

 

F – CCTV Sistemleri

CCTV, kameralar aracılığıyla alınan görüntünün belirli bir konuma iletildiği sisteme verilen isimdir. CCTV açılımı, “Kapalı Devre Televizyon” anlamına gelen “Close Circuit TeleVision” kavramından türetilmiştir. Televizyon sisteminden farklı olarak CCTV, bir merkezden geniş kullanıcı kitlesine yayın yapmak yerine belli bir alandaki görüntüyü izleme sistemi olarak tanımlanabilir. Günümüzde CCTV, genellikle güvenlik amaçlı kullanılmasının yanında trafik kontrolü, tehlikeli bölgelerin izlenmesinde de kullanılabilmektedir.

CCTV Kamera Türleri

  • Dome tipi CCTV Kamera
  • Bullet CCTV Kamera
  • C-Mount CCTV Kamera
  • Network/IP CCTV Kamera
  • Kablosuz CCTV Kamera
  • HD CCTV Kamera

 

G – Görüntülü, Görüntüsüz Kapı Görüşme Sistemleri

Diafon, daire ile dış kapı ya da dış kapı ile bina görevlisi, daire ile bina görevlisi arası görüşmeyi sağlayan, bas-konuş, bırak, dinle esasına göre yapılan düzenektir. Genellikle iş yerlerinde, apartmanlarda, taksi duraklarında kullanılan bu düzenek kısa süreli karşılıklı konuşmayı sağlamaktadır. Güvenlik sistemleri arasında oldukça önemli bir yer tutan diafon cihazları ile kapınıza gelenleri tanımanız ve onlarla iletişim kurmanızın yanında kapı önünü de canlı olarak izleyebilirsiniz.